Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΓΥΘΕΙΟΥ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κατέθεσε ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης για τον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό του Γυθείου, ο οποίος παραμένει κλειστός από το 2008.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Δαβάκη έχει ως εξής :
«Ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός του Γυθείου, ο οποίος είναι ΝΠΔΔ που υπάγεται στο Δήμο Γυθείου και έχει σαν έδρα του το Γύθειο, έχει διακόψει τη λειτουργία του εδώ και δύο χρόνια. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει έντονη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, διότι δεκάδες οικογένειες που κατοικούν είτε στην πόλη του Γυθείου είτε στους πέριξ αυτής οικισμούς, αδυνατούν να στείλουν τα παιδιά τους στον Παιδικό Σταθμό.
Επιβάλλεται να αναφερθεί πως η συντριπτική πλειοψηφία των γονέων των μαθητών που ήταν εγγεγραμμένοι στον Παιδικό Σταθμό, είναι αγρότες ή κτηνοτρόφοι, οι οποίοι λόγω της φύσεως του επαγγέλματος τους λείπουν πολλές ώρες από τις οικίες τους.
Με την διακοπή όμως της λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού, η ισορροπία των οικογενειών αυτών έχει διαταραχθεί γιατί ο ένας εκ των δύο γονέων πρέπει αναγκαστικά να απέχει από την εργασία του για να προσέχει τα μικρά παιδιά του στο σπίτι. Επέρχεται έτσι δραματική μείωση του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος σε μια εποχή που ο οικογενειακός προϋπολογισμός είναι ήδη βεβαρημένος και λιγοστός. Είναι τέτοια η κατάσταση, ώστε ο Δήμαρχος Γυθείου έχει φθάσει στο σημείο, για την αποφυγή δυσμενών σχολίων, να ζητά από την Περιφερειακή Διεύθυνση του Νομού να απασχολεί τους υπαλλήλους του κλειστού παιδικού σταθμού του Γυθείου σε άλλα καθήκοντα……

Κατόπιν όλων αυτών Ε Ρ Ω Τ Α Τ Α Ι ο κύριος Υπουργός :
1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα αυτό που ταλαιπωρεί δεκάδες οικογένειες του Γυθείου ;
2. Τα παιδιά της πόλεως του Γυθείου αλλά και των γύρω οικισμών είναι δυνατόν να στερούνται το δικαίωμα στη μάθηση και την προσχολική Εκπαίδευση ; »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου