Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΓΥΘΕΙΟ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αλλά και την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κατέθεσε ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης σχετικά με την επικινδυνότητα του οδοστρώματος εντός και εκτός της πόλεως του Γυθείου, ως συνέπεια των εργασιών που έγιναν για την τοποθέτηση των αγωγών του αποχετευτικού δικτύου. Παρά το γεγονός ότι οι εργασίες τοποθέτησης έχουν ολοκληρωθεί εδώ και καιρό, το οδόστρωμα δεν έχει αποκατασταθεί αποτελώντας θανάσιμο κίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς.
Το πλήρες κείμενο της ερωτήσεως του κυρίου Δαβάκη έχει ως εξής : « Στο Νομαρχιακό οδικό δίκτυο που ενώνει τη Σπάρτη με την πόλη του Γυθείου, και συγκεκριμένα στο τμήμα από τον οδικό κόμβο της Λίμνης (ΕΤΕΛ) μέχρι και το Γύθειο, η κατάσταση του οδοστρώματος είναι απαγορευτική και λίαν επικίνδυνη για τα διερχόμενα οχήματα και τους οδηγούς τους, λόγω των εργασιών που έγιναν για την τοποθέτηση των αγωγών του αποχετευτικού δικτύου.
Παρά το γεγονός ότι τόσο η Δημοτική αρχή του Γυθείου αλλά και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λακωνίας ζητούν με συνεχή διαβήματα τους προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου, να αποκατασταθούν οι ζημιές του οδοστρώματος, καμία ενέργεια δεν έχει γίνει.
Επιπλέον εκτός από τις τομές που έγιναν από τον ανάδοχο του έργου για την τοποθέτηση των αγωγών του αποχετευτικού δικτύου και οι οποίες δεν έχουν αποκατασταθεί, τοποθετήθηκε πρόσφατα στη μέση του οδοστρώματος διπλή σειρά από φωσφορίζοντα διαχωριστικά καρφιά καθιστώντας το δρόμο ακόμη πιο επικίνδυνο για τους οδηγούς. Δημιουργείται έτσι κυκλοφοριακή συμφόρηση εξαιτίας της χαμηλής ταχύτητας των οχημάτων και ελλοχεύει ο κίνδυνος ατυχήματος λόγω του μεγάλου αριθμού των επισκεπτών που κινούνται προς το Γύθειο.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κύριοι Υπουργοί :
1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων για την αποκατάσταση της βατότητας όλων των δρόμων εντός και εκτός του Γυθείου που έχουν καταστραφεί από τα έργα του δικτύου του Βιολογικού καθαρισμού ;
2. Σε ποια φάση βρίσκεται το έργο του Βιολογικού καθαρισμού του Γυθείου , το οποίο στην κατάσταση στην οποία ευρίσκεται σήμερα αντί να εξυπηρετεί ταλαιπωρεί τους επισκέπτες που κατευθύνονται στο Γύθειο μέσω της Εθνικής Οδού Σπάρτης – Γυθείου ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου