Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

ΕΡΩΤΗΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΔΑΒΑΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥ ΚΡΟΚΕΩΝ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσε ο Βουλευτής Λακωνίας κ.Θανάσης Δαβάκης σχετικά με την πρόθεση της Κυβερνήσεως να προχωρήσει στο κλείσιμο της ΔΟΥ των Κροκεών.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Δαβάκη έχει ως εξής :
«Έντονη αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κατοίκους της πόλεως των Κροκεών Λακωνίας αλλά και των γύρω οικισμών, το ενδεχόμενο της κατάργησης της λειτουργίας της τοπικής ΔΟΥ.
Η ΔΟΥ των Κροκεών, αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την βιωσιμότητα και την ανάπτυξη της περιοχής. Με τα έσοδα της , εξασφαλίζει τη λειτουργία της Αγροτικής Τράπεζας των Κροκεών (είναι η μοναδική τράπεζα στην περιοχή και καθημερινά εξυπηρετεί πλήθος αγροτών που συναλλάσσονται σ’ αυτήν), με την αλληλογραφία της την ύπαρξη του τοπικού Ταχυδρομείου, ενώ με την ταμειακή της λειτουργία εξυπηρετεί πολλές από τις Δημόσιες Υπηρεσίες των Κροκεών όπως επί παραδείγματι το Ειρηνοδικείο, το ΚΤΕΟ, τον Δήμο Κροκεών, το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, τους αγροτικούς συνεταιρισμούς της ευρύτερης περιοχής καθώς και πολυάριθμες ιδιωτικές επιχειρήσεις που επιβιώνουν χάρη στη λειτουργία της ΔΟΥ καθώς και από τους πολίτες που καθημερινά συναλλάσσονται σ΄ αυτήν.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κύριος Υπουργός :

1.Ποιες είναι οι προθέσεις του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την λειτουργία της ΔΟΥ Κροκεών;

2.Για ποιους λόγους επιδεικνύετε υπερβάλλοντα ζήλο όσον αφορά το κλείσιμο , και μάλιστα με ταχύτατες διαδικασίες, της ΔΟΥ των Κροκεών, η οποία καθημερινά εξυπηρετεί πλήθος πολιτών, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι αγρότες ;»



Ο ερωτών Βουλευτής


Θανάσης Π. Δαβάκης
Βουλευτής Λακωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου