Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

ΟΜΙΛΙΑ ΘΑΝΑΣΗ ΔΑΒΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, μιλώντας στην Βουλή κατά την συζήτηση του Προϋπολογισμού, κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι εν μέσω οικονομικής κρίσης καταθέτει έναν προϋπολογισμό χωρίς σχέδιο, χωρίς συνοχή, προεξοφλώντας η ίδια την αναθεώρηση του κατά την διάρκεια του οικονομικού έτους.
Παράλληλα ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία, σε αντίθεση με την σημερινή κυβέρνηση όταν αυτή ήταν αντιπολίτευση, παρέχει την στήριξη της σε εκείνα τα σημεία που θα συμβάλλουν στην έξοδο από την κρίση.
Εξάλλου ζήτησε από την κυβέρνηση να συνεχίσει την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας για την ανάπτυξη της Ελληνικής Περιφέρειας, εξασφαλίζοντας το 80% του ΕΣΠΑ (Δ’ ΚΠΣ), όπως η Νέα Δημοκρατία είχε δεσμευθεί, για την Ελληνική Περιφέρεια.
Επιπλέον ζήτησε από την κυβέρνηση τη στήριξη του αγροτικού κόσμου της χώρας σε μια επώδυνη και ιδιαίτερα κρίσιμη για τους αγρότες μας περίοδο, απαιτώντας συγκεκριμένα από την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να καταβάλει τις ανάλογες αποζημιώσεις και στους Λάκωνες ελαιοκαλλιεργητές, όπως έκανε για άλλες περιοχές, μεταξύ αυτών και η Φθιώτιδα, που είναι η εκλογική της περιφέρεια.
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Δαβάκης, παρατήρησε ότι η σημερινή κυβέρνηση με την πολιτική που ασκεί, εξανεμίζει πρόωρα την εμπιστοσύνη που ο ελληνικός λαός της έδωσε πριν από δύο μήνες, τονίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία με την αντιπολίτευση που θα συνεχίσει να ασκεί, σύντομα θα αποτελέσει την εναλλακτική κυβερνητική πρόταση για τη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου