Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟ ΓΥΘΕΙΟ

Επίκαιρη Ερώτηση προς τους Υπουργούς α) Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης β) Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης γ) Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κατέθεσε ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης σχετικά με το τεράστιο πρόβλημα των σκουπιδιών του Γυθείου.
Η επίκαιρη ερώτηση, η οποία θα συζητηθεί άμεσα στη Βουλή έχει ως εξής :
Παραμονή Χριστουγέννων και ενώ όλες οι πόλεις της χώρας συναγωνίζονται στην εμφάνιση του εορταστικού στολισμού τους, το Γύθειο, μία από τις ομορφότερες πόλεις της χώρας «πνίγεται» στα σκουπίδια.
Δεν είναι αντικείμενο αυτής της ερώτησης οι αιτίες, τα αίτια και οι υπαίτιοι αυτής της κατάστασης. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα ΠΡΕΠΕΙ να εξαλειφθεί το πρόβλημα με ΆΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ των αρμόδιων φορέων της Πολιτείας που είναι υπεύθυνοι κυρίως για την δημόσια υγεία.
Στην πόλη επαπειλούνται επιδημικά φαινόμενα στον πληθυσμό και λοιμώδη νοσήματα πέραν της οικονομικής καταστροφής μιας τουριστικής περιοχής όπως το Γύθειο.
Οι ευθύνες θα κατανεμηθούν όταν πρέπει. Τώρα προέχει η υγεία και το συμφέρον των κατοίκων και της πόλης.
Ερωτώνται οι κύριοι υπουργοί :
Α) σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η επίσημη πολιτεία όταν μια πόλη της ελληνικής επικράτειας αντιμετωπίζει την ακραία κατάσταση να πνίγεται στα σκουπίδια ;
Β) ποιοι είναι οι σχεδιασμοί για την μόνιμη και πλήρη λύση του προβλήματος που χρόνια τώρα αντιμετωπίζει το Γύθειο, γεγονός που δεν συμβαίνει σε καμιά άλλη ελληνική πόλη;

Θανάσης Π. Δαβάκης
Βουλευτής Νομού Λακωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου