Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

ΕΡΩΤΗΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΔΑΒΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΣΕΛΛΑΣΙΑ-ΒΟΥΤΙΑΝΟΙ

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς τον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων

Πέρασαν έξι μήνες από την καθίζηση που παρουσιάστηκε στο 13ο χλμ του οδοστρώματος της παράκαμψης Σελλασίας-Βουτιάνων που αποτελεί τμήμα της Εθνικής Οδού Τρίπολης-Σπάρτης και ακόμη δεν έχει αποκατασταθεί η ζημιά.
Αν και ήταν ένα έργο που διήρκησε 5 χρόνια, στοίχισε αρκετά χρήματα στον έλληνα φορολογούμενο και τεχνικά φαινόταν άψογο, εντούτοις οι βροχοπτώσεις του περασμένου χειμώνα απέδειξαν για άλλη μια φορά την προχειρότητα με την οποία εκτελούνται τα δημόσια έργα στην Ελλάδα. Εγκαίρως οι τοπικές αρχές με έγγραφά τους, είχαν προειδοποιήσει τους αρμοδίους στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για τα προβλήματα που θα ανέκυπταν, αν δεν λαμβάνονταν υπόψη τα γεωλογικά φαινόμενα που παρουσιάζει η περιοχή, όμως δεν εισακούστηκαν. Καταθέτουμε συνημμένα σχετικό έγγραφο του Νομάρχη Λακωνίας.
Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί ανάσα για τη Λακωνία, αφού είναι ένα έργο υποδομής που μειώνει την απόσταση του Νομού από την Αθήνα και παρακάμπτει ένα επικίνδυνο κομμάτι του Εθνικού Δρόμου. Γι’ αυτό αποτελεί επιτακτική ανάγκη να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν, ιδιαίτερα τώρα που εισήλθαμε σε μια κρίσιμη τουριστική περίοδο, όπου χιλιάδες εκδρομείς θα προτιμήσουν τη Λακωνία ως τόπο προορισμού των θερινών τους διακοπών.
Επίσης, στο ρεύμα του δρόμου με κατεύθυνση τη Σπάρτη, η σήμανση για την εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από τον κατεστραμμένο δρόμο σε παρακαμπτήριο είναι ανεπαρκής και επικίνδυνη και ήδη έχουν σημειωθεί σοβαρά ατυχήματα.


Κατόπιν αυτού ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κύριος Υπουργός:

1.Σε ποια φάση βρίσκονται τα έργα αποκατάστασης του οδοστρώματος στη παράκαμψη Σελλασίας-Βουτιάνων;
2.Πότε προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης;
3.Είχε το συγκεκριμένο έργο γεωτεχνική μελέτη; Και αν ναι, εφαρμόστηκε αυτή από τον ανάδοχο του έργου;


Ο ερωτών Βουλευτής

Θανάσης Π. Δαβάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου